Yeisy for Barn

Vi ønsker store og små hjertelig velkommen til konsert med masse musikk, dans og kubansk feststemning, med Yeisy Rojas og Torbjørn Kvamme.

Yeisy Rojas synger og spiller fiolin. Hun er opprinnelig fra Havanna hvor hun jobbet som fiolinist i Operaen og Nasjonalballetten. Siste året har hun gitt ut flere singler med kubansk musikk, og kommer med album i løpet av våren 2023.

Med seg på piano har hun Torbjørn Kvamme som har spilt med de fleste norske kjente artister, i tillegg har han vært programleder i NRKs Julemorgen.

Konserten er utviklet i samarbeid med Samspill International Music Network.

Yeisy Rojas (født september 1990 i Havanna) er en sanger, fiolinist og komponist fra Cuba. Hun har utdanning fra ENA (Den nasjonale kunstskolen i Havanna), og var ansatt som fiolinist i Nasjonalballetten og Operaen i Havanna fra 2009 til 2016.

I 2016 flyttet hun til Norge og tok bachelor og master i utøvende rytmisk og world music ved musikkonservatoriet på Universitetet i Agder.

I oktober 2021 kom hennes første singel «Mas Mas» i forbindelse med konsert på Bergen Internasjonale Musikkfestival og andre singel «Camino de Elegua» ble sluppet i februar 2022 i forbindelse med konsert på Serendip-festivalen i Oslo. Disse produksjonene ble innspilt i Havanna med musikerne Rolando Luna, Yissy Garcia, David Faya og Adel Gonzales. Hun har også vært å høre på live session og intervju i NRK P2s programmer «Musikklivet», «Jungeltelegrafen» og «Verdenscenen».

30. april spilte hun på Victoria Nasjonal Jazzscene i forbindelse med den internasjonale jazzdagen som ble etablert av Unesco i 2011. Her hadde hun blant annet med seg Grammy Award-vinnere Gaston Joya på bass og Rodney Barreto på trommer.

Medvirkende:
Yeisy Rojas
Torbjørn Kvamme

Produsent:

Målgruppe:
Familiekonsert

Riggetid:
30min

Teknisk rider: 

SoMe
Kontakt