Mental trening med Philip Dammen

Hvorfor er mental trening viktig? Hvilke ubevisste mentale prosesser påvirker trivsel og prestasjon i det daglige? Og hvordan skal vi mestre de utfordringene vi står overfor i forbindelse med koronapandemien?

Hvorfor er mental trening viktig? Hvilke ubevisste mentale prosesser påvirker trivsel og prestasjon i det daglige? Og hvordan skal vi mestre de utfordringene vi står overfor i forbindelse med koronapandemien?

Korona-pandemien har ført til betydelig usikkerhet om fremtidig jobb, økonomi og endringer i arbeidssituasjonen for svært mange kunstnere og kulturarbeidere. Mental trening kan bidra til å sette oss i en bedre situasjon mentalt og ytelsesmessig, i situasjoner der vi opplever press. Mental trening handler om å bli bevisst og oppmerksom på egne svakheter og styrker – å være i stand til å utvikle sine mentale og fysiske ressurser maksimalt. Mental trening kan være avgjørende om man ønsker å bli god på noe, og mestre situasjoner som er forbundet med intenst press. Mental trening er også viktig om man ønsker å reagere med motivasjon og energi istedenfor å bli sint eller lei seg i møte med feil, nederlag, konflikt og tøffe perioder.

Fredag 4. august avholdt vi og våre samarbeidspartnere nok en Frilansfrokost, hvor vi inviterte psykolog Philip Dammen og nestleder i Creo, Christine Thomassen, til faglig dialog om mental trening og konkréte grep man kan ta selv i egen hverdag. Hele Frilansfrokosten ble strømmet på Vimeo og Facebook, og kan sees under:

I samtale:

Philip Dammen ble Dr. Philos med utgangspunkt i doktorgrad om psykisk forankrede plager og psykisk endring. Han er i dag Dr. Philos emeritus ved Norges Musikkhøyskole. Philip Dammen har arbeidet med prestasjonsforberedelser og psykisk oppbygging av musikere, dansere og skuespillere i flere tiår.

Christine Thomassen er nestleder i Creo – forbundet for kunst og kultur. Hun har bakgrunn som ballettdanser, og jobbet ved Den Norske Opera & Ballett i nesten 20 år. Gjennom Creo jobber Christine for å bygge opp det medisinske fagområdet Scenekunstmedisin.

Frilansfrokost arrangeres av CREO, Samspill, Nordic Black Theatre og MØST.

Related Posts