Samspill på Brakkesyke 2020

I ei tid hvor konserter avlyses, konsertlokaler holder stengt og musikere plutselig står uten spillejobber, har det dukket opp mange flotte og kreative initiativ!
Ett av disse er Brakkesyke 2020, som er en Facebook-side som strømmer og videreformidler musikeres hjemmeopptredener og som opplyser om hvem de er og måter man kan støtte vedkommende økonomisk. Musikere skaper en digital konsert og en inntektskilde, og folk hjemme får et kulturelt avbrekk i korona-hverdagen sin! Brakkesyke 2020 ble opprettet av Filip Roshauw, som nesten over natten ble en av landets største kulturarrangører!

Vi synes derfor det er stor stas at vi nå samarbeider om 4 konserter hvor vi får være med på å presentere dyktige musikere med vind i seilene!

Torsdag 26. mars 18:00-19:00: Sarah-Jane Summers og Juhani Silvola
Sarah-Jane Summers er en av Skottlands fremste felespillere, en tradisjonsbærer av felestilen fra The Highlands, og har en master i norsk folkemusikk og improvisasjon fra NMH. Hun har blant annet spilt med Susanna Wallumrød, Highasakite/Ingrid Håvik og trioen Grit Orchestra, i tillegg til en kritikerrost solistkarrière. Juhani Silvola er på sin side både gitarist og produsent, som blant annet har jobbet med Frode Haltli, Adjagas, Highasakite og Earlybird Stringband. Sarah-Jane og Juhani har også spilt sammen i en rekke år og har rukket å gi ut to album som begge ble belønnet med Top Of The World-utmerkelsen fra det globalt orienterte musikkmagasinet Songlines. De spiller duoer på fele og gitar, og tar utgangspunkt i tradisjonen fra det skotske høylandet, men det er plass til egne låter, nye innfall og mye improvisasjon. Vi så dem sist på den tradisjonelle julefeiringa til Kampenjazz på Grønland, og det var en stor opplevelse.

https://www.facebook.com/brakkesyke2020/videos/1903091339824522/

 

Fredag 27. mars 16:00-17:00: Sanskriti Shrestha og Andreas Wildhagen
Tablaspiller Sanskriti Shrestha er blitt en person vi kan høre på norske konsertscener og album i en rekke sammenhenger. Hun deltar blant annet på Geir Sundstøls Brødløs fra i fjor, da ga hun også ut en strålende skive med sitt eget band, Sanskriti Shrestha Avatar, og vi må også nevne trioen Moksha. Du kan også ha sett henne med Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz de siste årene. Og i tillegg kommer en rekke forskjellige duosamarbeid – med trommeslager Andreas Wildhagen, med fiolinisten Harpreet Bansal og så videre. Det er Andreas Wildhagen som er fredagens duopartner. En rystende trommeslager som vi blant annet til vanlig kan se med Jonas Cambien Trio, Paal Nilssen Love Large Unit, Dr. Kay and his interstellar tone scientists og mye mer.

https://www.facebook.com/brakkesyke2020/videos/726122368193723/

 

Tirsdag 31. mars 17:00-18:00: Almir Meskovic & Daniel Lazar
Med røtter fra Balkan iblandet skandinaviske elementer, har duoen Almir Meskovic og Daniel Lazar et særpreg uten sidestykke. Begge musikerne har hver mer enn 20 års erfaring med klassisk musikk, og sammen blander de et stort spekter av stilarter og sjangre – alt fra balkanske rytmer og russiske folketoner til Mozart og sigøynermusikk. De siste årene har de to vært å se med både Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkesteret. I hjertet av Balkan møtes og brytes musikk og kulturer fra flere verdenshjørner. Folkemusikken Almir og Daniel er oppvokst med har påvirkning fra sigøynermusikk, klezmer, klassisk musikk og alt der imellom. Almir er født i Bosnia og Daniel er født i Serbia, men det var på Musikkhøgskolen i Oslo at de to møttes. I Norge har de har utviklet sitt eget uttrykk som får det vakreste ut av både trekkspill og fele, med inspirasjon fra alle tidsepoker. Den fengende musikken får selv de tyngste danseføttene til å riste løs.

https://www.facebook.com/almir.daniel.duo/videos/1358766970998263/

 

Mandag 6. april 18:00-19:00: Burn For The Moon
Norgesbaserte Mark Axiak, Ibou Cissokho og Bafana Isaac Nhlapo er arkitektene bak lyden av Burn For The Moon. De stammer fra forskjellige hjørner av planeten: Sidney, Senegal og Soweto, og har funnet hverandre i den raskt voksende og internasjonaliserte musikkscenen i Oslo. Burn For The Moon handler om å være fri musikalsk, ikke bundet av sjangere, de låner fritt fra funk, jazz, rock og andre stilarter, preget av Bafana Nhlapos kraftige og spirituelle falsett-stemme på topp.

https://www.facebook.com/burnforthemoon/videos/219297409304276/

 

Related Posts