Musikk – Bellali austria

Bellali austria

Bellali Austria er en meksikansk koreograf, danser og produsent bosatt i Norge. Utdanningen hennes består av en mastergrad i flamencopedagogikk (dans) fra Sevilla i Spania (2005 – 2010), og en bachelorgrad i kunst- og dansestudier ved Instituto Nacional de Bellas Artes i Mexico (2000 – 2004). Sistnevnte er en fireårs profesjonsutdanning med spesialisering i spanske danser. Bellali har også studert “Cultural Management” (Goethe Institute 2012).

Hun jobber som utøvende danser, koreograf, produsent og pedagog. Som utøver er hun er en av få aktører på dette feltet i Norge. Hun har opptrådt på som danser på scener over hele Europa, og på alle kontinenter. Bellali har lang internasjonal erfaring fra dansefeltet, både som utøver og som produsent, blant annet for Chaneki Flamenco Ensemble, Oslo International Flamenco Festival og Mariachi Sol de Oslo. Bellali har et stort engasjement for kulturelt mangfold, og dette gjennomsyrer hennes arbeid som kunstner.

Kunstnerisk virksomhet
Dans som en sosiokulturell bevegelse for integrering av forskjellige kulturer og hvordan man kan skape et bedre samfunn gjennom kunst, har vært undersøkt av den meksikanske danseren, koreografen og produsenten Bellali Austria. Hun har bodd og danset i forskjellige land. Dette har bidratt til at hun har knyttet seg til de regionale dansene i hvert land. Hun har bodd i Norge siden 2011. Norge har gitt til henne muligheten til å fordype hennes jobb i dans med hvordan kan vi ha en bedre samfunnet.

ARBEIDSERFARING I NORGE
2011 – d.d

Bellali har en variert profesjonell erfaring innen dans. I Norge har hun opptrådt i Førdefestival, Smeltedigelen festival, Oslo World Festival, Transform Festival, Globus festivalen, Den norske opera og ballett; Porsgrunn teater festival; på viktige private arrangementer knyttet til kulturelt mangfold, NRK tv program og serie (2020), Samspill, ved markeringen av kvinnedagen på Drammen teater i tillegg til å ha vært med i ulike produksjoner for DKS og Riksscenen. Hun har skapt forskjellige forestillinger og festivaler på Cosmopolite, Jakob Kirke, Riksscenen, Cafe Teatre, Melahuset og Kulturhuset.
Videre har hun satt opp ulike forestillinger i samarbeid med Nesodden Kommune, og opptrådt ved Senteret for Internasjonal Dans (Oslo), Flasken (Nesodden), Perla Mediterránea (Oslo) og Hellviktangen kulturhus (Nesodden). Hun vært en del av turneen Tablao Flamenco i Hedmark, i tillegg til private opptredener. Øvrige forestillinger og opptredener omfatter Long journeys Brief encounters (Teaterkjelleren), Barnas Verdens Dager (Oslo World), Ceiba Parkteatret i Moss, opptredener blant annet i forbindelse med «de dødes dag» ved Historisk Museum i Oslo og Kulquinox-festivalen i Sandvika.
I 2012 skapte hun et internasjonalt dansekompani kalt «Ensemble Flamenco» ( i dag Chaneki Flamenco Ensemble). Dette kunstneriske initiativet springer ut fra behovet for å styrke flamencoen i Norge og for å bidra til utveksling av flamencoartister mellom Norge og resten av verden. Målet er å skape musikk- og danseforestillinger, sosiokulturelle møter for å vokse profesjonelt og bli berriket fra andre kulturer. Kompaniet er et produkt av hennes nyere forskning på kulturelt mangfold gjennom flamenco.
Bellali har undervist i flamencodans siden 2003.
I 2013 grunnla Bellali flamencoskolen «Espacio flamenco Noruega» i Oslo. Bellali har ellers undervist på flere danseskoler og holdt workshops for både barn og voksne.

VIRKSOMHET UTLANDET

Hun har dessuten opptrådt på scener og festivaler i flere byer rundt omkring i Norge og internasjonalt i flere byer og land som London, Lisboa, Frankrike, Brasil, Cuba, Japan, Tyskland, Marokko, Mexico, Bali og Spania.

Instruments
Danser
Genres
Traditional music
Country of origin
Mexico
Based in Norway
oslo
Contact Info:
bellaliaus@gmail.com

Media

Projects