Musikk – Daniel Lazar

Daniel Lazar

Daniel Lazar, (f. 1986) er femte generasjons fiolinist i sin familie. Han begynte å spille da han var i fireårsalderen, med bestefaren som sin første lærar. Han har fullført sine bachelorstudier ved Music Academy i Beograd og er nå i avslutningsfasen av sitt masterstudium ved Norges Musikkhøgskole. Daniel har vunnet mange prestisjetunge priser innen klassisk og folkemusikk. Han har hatt mer enn 1000 konsertfremføringer i land som Serbia, Montenegro, Bosna i Hercegovina, Kroatia, Frankrike, Belgia, Israel, Romania, Tyskland, Austerrike, Polen, Italia og Norge. Han har spilt i mer enn 100 TV og radioshow, og har samarbeidet med kjente artister som Gheorghe Zamfir, Jovan Pavlovic, Steinar Ofsdal, Daniel Herskedal, Helge Norbakken, Håkon Mjåset Johansen, Helge Lien, Elin Kåven, Vasil Hadzimanov, Ognjen Popovic, Ernest Bango, Lelo Nika m.fl.
Daniel er kjent for sin høyst virtuose spillestil, og er en av få fiolinister som spiller i et slags rumensk musikalsk tonespråk kalt ‘Doina’, inkludert i UNESCO sin liste over Intangible Cultural Heritage siden 2009, i tillegg til å mestre musikkstiler som argentinsk tango og portugisisk fado.

Instrumenter
Fiolin
Sjangere
Tradisjonell musikk
Opprinnelsesland
Serbia
Basert hvor i Norge
Oslo
Kontakt Info:

Media

Prosjekter

The Kuraybers

The Kuraybers er et kontinuerende musikalsk samarbeidsprosjekt mellom 8 nasjonaliteter hvorav Norge, Spania, Polen, Bosnia, USA/Bulgaria og Serbia/Romania er representert. Musikken er en energetisk og