Musikk – Felix Navarro og Comgoyá

Felix Navarro og Comgoyá

Felix Navarro Navarro er født og oppvokst i Santiago de Cuba, senteret i det afro-cubanske miljøet på Cuba. Her finnes ulike instrumenter, religion, musikk og rytmer fra afrikanske slaver  blandet med kultur fra Spania og Frankrike. Det ga grunnlaget for en svært rik og mangfoldig musikktradisjon som har inspirert en hel verden. Comgoyá er navnet som ble gitt blandingen av ulike afrikanske gruppers språk, religion, dans og rytmer. Felix Navarro Navarro kjenner dette bedre enn de fleste da han var musikalsk leder for Ballet Folklorico de Cutumba fra Santiago de Cuba i mer enn 20 år, og har turnert og opptrådt på scener over hele verden. Felix var læremester for nye og erfarne perkusjonister i ensemblet, underviste ved universitetet i Santiago de Cuba, holdt kurs ved musikkhøgskoler / universiteter i Europa og for turister på Cuba etc. I tillegg spilte han i Cutumba’s show på store og små scener. Han er fremdeles nærmest som en legende å regne.

Felix kom til Norge for 20 år siden og har undervist i perkusjon, spilt med mange kjente orkestre, og vært med på å etablere blant annet Cuban Connection og Son Candela.

I dag spiller han primært med sitt eget band Comgoyá som består av Felix selv på perkusjon, Antonio Torner, Mexico på trommer, Gerardo Orrego, Chile på bass, Valerio Bottari, Italia på gitar, Katerine Espinal, Nicaragua på piano, Kim Koffeld, Norge på Trompet og Vincente Manet / Rayner Tarin Camps, begge fra Cuba vokal. Comgoyá har et stort repertoar av Cubansk tradisjonell musikk (salsa, son, bolero, chachacha, og latinjazz). Comgoyá har tidligere spilt ved en rekke arrangementer, men da med en litt annen besetning.

2023_ Curriculum Vitae Felix_V1.0

Instrumenter
Perkusjon
Sjangere
Tradisjonell musikk
Opprinnelsesland
Cuba
Basert hvor i Norge
Oslo
Kontakt Info:
comgoyanavarro@yahoo.es

Media

Prosjekter