Endelig kan vi offentliggjøre den gledelige nyheten: I samarbeid med Norges musikkhøgskole har vi fått på plass et videreutdanningstilbud for musikere og instruktører med minoritetsbakgrunn, eller musikere med spesiell interesse for og erfaring med minoritetskulturer!
Studiet «Kulturelt mangfold i musikkundervisningen» er skapt for å utvikle kompetanse i å forvalte egen musikktradisjon og egne kulturelle ressurser i formidling og undervisning av musikk. Dette er skreddersydd til deg som har utdanning fra land utenfor Norge/Norden, som har lang erfaring med å undervise, men som mangler formell kompetanse, eller som ønsker å dykke ned i musikksjangre fra ulike deler av verden som du senere kan videreformidle og dele med andre.
Studiet er samlingsbasert, og lar seg derfor kombinere med jobb. Det er også mulig å gjennomføre for deg som bor langt unna Oslo. Studiet består av fem ukesamlinger: To ukesamlinger i høstsemesteret og tre ukesamlinger (hvorav én er innføringskurs i norsk folkemusikk i uke 8) i vårsemesteret.
Søknadsfrist: 15. april
Hva lærer du?
Innføring i grunnleggende musikkpedagogiske og –didaktiske teorier og begreper
Perspektiver på kulturelt mangfold og musikalsk inkludering
Lærings- og motivasjonsteorier
Formidlings- og interaksjonskonsepter
Institusjons- og målgruppekunnskap
Tilpasset opplæring
Musikkfaglige læringsaktiviteter
Arbeid med musikalske ferdigheter
Utvidet sjangerkunnskap
Arrangering og samspill
Gjennomføring av praksisprosjekt
Videreutdanningen retter seg mot musikere og instruktører med minoritetsbakgrunn, eller musikere med spesiell interesse for og erfaring med minoritetskulturer.