Musikk – Adrian Lara

Adrian Lara

 Adrian Lara (Lima, 1987) er en muøtiinstrumentalist og pedagog som studerer for tiden det frie mastergrad (FRIMA) ved NMH med harpe og sang som hovedinstrumenter og med charango, barokkgitar og afro-peruansk slagverk som bi-instrumenter. 

Når det gjelder repertoaret, har Lara jobbet hovedsakelig med europeisk og latinamerikansk barokkmusikk, afro-peruansk repertoar og improvisasjon. Mot slutten av sangstudier stiftet han sammen med flere medstudenter Ensemble Wirakocha hvor han har bidratt i 5 år som musikalsk leder, sanger, musiker og danser. Gjennom masterstudiene har Lara vært opptatt av å spore røttene til afrikansk innflytelse i latinamerikansk musikk, med spesiell fokus i gjennopplivelse av bruk av harpen i det afro-peruanske instrumentariumet.

Lara har alltid hatt et hjerte for pedagogikk, en interesse som ble smidd over 10 års erfaring som musikk- og fremmedspråklærer i Norge. Produksjonen «Gammelt er Gøy» er et viktig resultat av hans interesse for  musikkundervisning, som han har turnert med Det Kulturelle Skolesekken i det siste året. Han har også grunnlagt INGA MANDINGA-prosjektet hvor afroamerikansk repertoar utforskes sammen med unge norske musikere som har en biologisk og/eller kulturell tilknytning til Latin-Amerika.

Instrumenter
Sjangere
Opprinnelsesland
Peru
Basert hvor i Norge
Bærum
Kontakt Info:
eadrianlarav@gmail.com

Media

Prosjekter