Årets siste Frilansfrokost!

Hvordan kan kulturbransjen bli flinkere til å vise sårbarhet, støtte hverandre, og skape tilhørighet i et tøft og konkurransepreget yrkesliv?

Hvordan kan kulturbransjen bli flinkere til å vise sårbarhet, støtte hverandre, og skape tilhørighet i et tøft og konkurransepreget yrkesliv?

I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse rigger vi oss til på SALT for en spennende panelsamtale med Philip Dammen fra Musikkhøyskolen, artisten Samsaya, tidligere verdensmester i alpint Kjetil André Aamodt og Christine Thomassen fra Creo. Samtalen ledes av Christina Skreiberg fra podcasten Frilanslivet.

Tid: 9.oktober, kl 11:00 – 13:00
Sted: Salt (Langhuset), Oslo

Musikere og scenekunstnere lever av ekstreme prestasjoner. På samme tid står de i et arbeidsliv som i høy grad er preget av konkurranse og usikkerhet. Kulturbransjen drives av «survival of the fittest», og det kan være skremmende å vise sårbarhet. Vi er redd for at kolleger kan bruke tegn på svakhet mot oss, og at det kan resultere i at vi ikke får jobben neste gang. Denne mentaliteten fører til to ting: Vi bærer på det som er vanskelig alene, og vi blir mindre generøse overfor andre.

Så, hvordan kan vi bli flinkere?
Idretten har i årevis arbeidet målrettet med psykologiske teknikker og mentale prosesser for å fremme prestasjon. Har kulturbransjen noe å lære fra Idretten? Hvordan kan musikere og scenekunstnere bedre ivareta hverandre, støtte hverandre gjennom åpenhet, og bygge en rausere kultur i bransjen?

Velkommen til paneldebatt! 

 

Frilansfrokost arrangeres av CREO, Samspill, Nordic Black Theatre og MØST.

Se Frilansfrokosten her:

Eller hør podcasten:

Related Posts