En festaften hos Nasjonal jazzscene!

11. oktober feiret Samspill 25 år – og for en kveld det ble!

FOR en festaften det ble hos Nasjonal jazzscene, med både sal og scene fylt av herlige mennesker! 

Takk til alle musikere!
Takk til Nasjonal jazzscene og OKWorld Records for kontinuerlig samarbeid på jazzscenen!
Takk til alle publikummere og venner! 

Appell fra Jan Lothe Eriksen

Tidligere styreleder i Samspill, Jan Lothe Eriksen, holdt en klokkeklar appell i løpet av kvelden. Vi deler den videre her:

Som interesseorganisasjon for profesjonelle, internasjonale utøvere bosatt i Norge, har Samspill International Music Network gjennom 25 år påtatt seg det langsiktige, tidkrevende, møysommelige og ofte usynlige arbeidet som er helt nødvendig for disse musikernes bidrag til kulturelt mangfold i Norge:

For muligheten til profesjonell utvikling; for bygging av egenrespekt; for å kunne inspirere norske musikanter, andre kunstnere og norsk publikum; og ikke minst for å kunne fremstå som gode forbilder og rollemodeller i det mangfoldige Norge...

Arbeid som tar tid: En-til-en-møter; åpne medlemsmøter; mentoring, forklaring og veiledning inn i norsk kulturlivs mange irrganger; bistand til søknadsskriving og språkvask; tips om booking, kontrakter, rettigheter og plikter; nettverksbygging; produsenthjelp og talentutvikling; formidling mellom folk med forskjellige virkelighetsoppfatninger og kvalitetsbegreper; deltakelse i programutvalg og evig masing om representasjon; innsalg og fremsnakk av nye fjes og stemmer; tålmodige og utålmodige telefoner til portvoktere...

Mot alle odds, med særdeles begrensede ressurser, har Siri ledet dette arbeidet i 10 år. I bratte motbakker. I tett tåke. På solskinnsdager. Og aldri på flat vei. Oftest med et smil! Og sammen med en minimal stab, Karstein og Cecilie - dedikerte, kreative, etterrettelige og dyktige.

At ikke kulturministre, stortingspolitikere, kulturbyråder og andre bevilgende myndigheter har fattet potensialet i dette arbeidet for norsk kunst- og kulturliv, for integrering, for Musikken - og overøst dem med penger og tillit - er helt ufattelig!

Det er jo Dette det handler om. Når verden holder på å gå fullstendig av hengslene...
Tvert i mot har trusselen om å holde tilbake støtte dukket opp mer enn en gang.
Men Samspill gir ikke opp.
TAKK FOR DET!
Jan Lothe Eriksen
Tidl. styreleder i Samspill

Bilder fra kvelden

Related Posts