Si hei til Yeisy!

Yeisy Rojas er produsent for høstens Sunday World-program! Bli bedre kjent med henne her.

Vårprogrammet for Sunday World avsluttes nå på søndag, og vi takker av Bellali Austria som har vært produsent for programmet. I hennes fotspor følger den kubanske fiolinisten og sangeren Yeisy Rojas! Hun har fått ansvar for å sette sammen programmet for høsten og er nå på utkikk etter dyktige utøvere!

Bli bedre kjent med Yeisy!

Karstein har tatt en liten prat med Yeisy, slik at alle kan bli bedre kjent med henne!

K: Fortell oss: hvem er egentlig Yeisy?
K:  Hvilke planer har du for tida framover – med din egen musikk og egne prosjekter? 
K: Og nå er du produsent for høstens Sunday WorldHva fikk deg til å ta denne rollen og hva ser du etter i artistene du skal booke? 🕵
K: Noe mer på hjertet? 

Jeg er fiolinist og sanger fra Cuba som bor i Oslo. I desember i fjor slapp jeg mitt første album, og har fått en del oppmerksomhet både her i Norge med en femmer i dagsavisen og intervjuer i NRK P2, men også internasjonalt med lovord i Billboard, intervju med Rolling Stone og de største spansktalende TV-kanalene i USA, Univision og Telemundo. Musikken min er en miks av tradisjonell kubansk musikk, iblandet jazz og funk. Jeg er utdannet i klassisk musikk, og jobbet som fiolinist i Nasjonalballetten og Operaen i Havanna. I 2016 flyttet jeg til Norge for å studere jazzfiolin ved Konservatoriet ved Universitetet i Agder, hvor jeg tok både bachelor og master i utøvende musikk.

 

Jeg skal spille med kvartetten min på Molde Jazzfestival i juli, i tillegg blir det en del andre konserter og eventer. Jeg skal også skal tilbake i studio og jobbe med innspilling av mitt neste album.

 

Grunnen til at jeg tok denne rollen var at jeg er veldig imponert over det Samspill gjør for artistene, og jeg har også fått mye hjelp i min karriere. Noe av det første jeg fikk gjøre etter at jeg flyttet til Oslo var å delta på Sunday World med eget ensemble, og det var veldig stas. Jeg synes at disse arrangementene er helt fantastisk for artister som ønsker å komme videre i karrieren sin. Det er også hyggelig at flere får prøve seg som produsent, denne tilliten er jeg takknemlig for, og gleder meg til å gå i gang. I artistene jeg skal booke, ser jeg etter kvalitet på musikk og utrykk, at de er engasjerte og positive i kommunikasjonen, og at det blir variasjon i stil og uttrykksform i løpet av høsten.

 

Tusen takk for tilliten, gleder meg til å komme i gang! 🥰

Se og hør Yeisy i aksjon:

Related Posts