Nytt samarbeid med Klassisk!

Nytt samarbeid gir innpass for flere utøvere til arena:klassisk.

arena:klassisk er den klassiske musikkbransjens møteplass, arrangert av organisasjonen Klassisk, hvor musikere, arrangører, festivaler, produsenter, agenter og media får møtes for faglig utvikling, bygge nettverk og utveksling av erfaringer. En viktig del av arrangementet er showcase-konsertene, hvor utvalgte musikere får vist seg fram for arbeidsgivere som booker konserter; arrangører, festivaler, managements og orkestre fra hele landet.

Nå samarbeider vi med Klassisk for å åpne denne arenaen også for utøvere av ikke-vestlig kunstmusikk! 
Spiller du klassisk musikk eller kunstmusikk, og ønsker å presentere deg for et brett utvalg av den klassiske musikkbransjen? Da bør du søke om å spille showcase under arena:klassisk, som går av stabelen 3. til 5. mai 2024!

Ny jury!

Til å vurdere søknadene har vi, sammen med Klassisk, satt sammen en kompetent jury:

Jovan Pavlovic

Jovan Pavlovic er en serbisk-norsk folke- og jazzmusiker og komponist med akkordeon som hovedinstrument. Han er utdannet i klassisk musikk ved konservatoriet i Trondheim.
Pavlovic har blant annet samarbeidet med Bojan Zulfikarpasic, Dzambo Agushev, Stian Carstensen, Marius Neset, Stephane Edouard, Øystein Dolmen.. Han er leder og låtskriver for sin egen Jovan Pavlovic trio.

Harpreet Bansal

Komponisten og fiolinisten Harpreet Bansal er en av sin generasjons mest særpregede norske musikere, og har høstet stor nasjonal og internasjonal anerkjennelse for sin unike tilnærming til den indiske ragatradisjonen. Gjennom arbeidet med sitt eget Harpreet Bansal Band samt samarbeid med f.eks. KORK, Oslo Filharmoniske Orkester, KARPE, PUNKT-festivalen og Cikada Strykekvartett har hun utvidet rammene for hva indisk klassisk musikk kan være i en flerkulturell samtid. Hun har også drevet et omfattende formidlingsarbeid med undervisning og workshops, og har innehatt en rekke verv i f.eks. NOPA, Norsk Kulturråd, Spellemannprisen, Samspill mm.

Sigbjørn Nedland

Sigbjørn Nedland har arbeidet med musikkformidling og musikkproduksjon gjennom mer enn 50 år. Han har vært programleder og produsent i NRK radio, med programserier som «Pop Spesial», «Pandoras Juke Box» og «Jungeltelegrafen». Han har produsert rundt 40 album med musikk med både norske artister og med artister fra Afrika, Asia og Amerika, og han har initiert og ledet en rekke internasjonale kultursamarbeidsprosjekter. Han er også forfatter med flere publiserte artikler og bøker, senest i 2023 boken «Kultur-retur».

Siri Kvambe

Siri Kvambe er daglig leder av Samspill International Music Network, og har bred erfaring med ikke-vestlige klassiske tradisjoner og internasjonal tradisjonsmusikk. Hun er utdannet vokalist og sangpedagog, og har lang erfaring som prosjektleder og produsent i ulike musikkprosjekter.

Related Posts