Programslipp for høstens Sunday World!

Til høsten blir det et spennende og variert program på Sunday World! Les mer om artistene her.

Sunday World - høsten 2023

Produsent Bellali Austria har satt sammen et spennende program for høstens Sunday World-konserter på Cafe Sør! Etter å ha gått igjennom en stor søkerbunke med mye flott musikk, har hun valgt følgende artister til programmet:

Les mer om artistene her:

27. aug Laura Alvarez

Laura vokste opp i en familie der musikk, poesi og litteratur var en del av dagliglivet. Faren hennes var poet og en "maestro de la guitarra" og introduserte henne for musikkverdenen ved å lære henne klassisk gitar og solfège. Hun fortsatte studiene sine med lærere som Atilio Rapat og Abel Carlevaro, og senere studerte hun musikkologi ved Universitetet i Oslo.

10. sept Puma Camillê & Eduardo Scaramuzza

Duoen slår seg sammen for å hedre mangfold og vise frem en solid samling musikk som henter inspirasjon fra afrobrasilianske tradisjoner, inkludert capoeira, maculele og maracatú, og som er fylt med energisk ballroom-kultur.

Puma Camillê, en brasiliansk multikunstner med bakgrunn innen Capoeira og Vogue, samarbeider med Eduardo Scaramuzza, en brasiliansk artist med bakgrunn innen klassisk musikk, jazz og afrobrasiliansk musikk, for hennes Europa-turné. De to har tidligere samarbeidet i Brasil, der Scaramuzza startet som Pumas capoeira-elev i 2017 før han ble hennes musikalske partner og produsent. Puma er ikke bare en anerkjent bevegelseskunstner, men også en dyktig berimbau-spiller med kunnskap om hundrevis av capoeira-cantigas og afro-brasilianske sanger.

24. sept Ana Lu y Valerio

En nylig dannet musikkduo skal presentere lite kjent musikk fra Colombia og Sør-Amerika. Ana Lucia Moreno er en musikkpedagog, dirigent og sanger fra Colombia, bosatt i Sandefjord. Valerio Bottari er en musiker fra Italia, bosatt i Oslo.

1. okt Tural Raphael & Espen Wensaas

Tural Raphael er en pianist og komponist med bakgrunn både innen klassisk og jazzmusikk. Allerede i en ung alder av 10 år begynte han å improvisere klassiske komposisjoner av kjente komponister som Mozart, Beethoven, Chopin og Brahms. Senere tok han en bachelorgrad i klassisk musikk før han dykket inn i jazz og fri musikk, der han fant sin frihet og sitt rom innen sjangeren.
Espen Wensaas, opprinnelig fra Norge, er en mektig kraft i den blomstrende nordiske musikkscenen. Espen Wensaas turnerer, spiller inn og opptrer regelmessig både nasjonalt og internasjonalt. Han er en av Norges ledende utøvere innen tradisjonell musikk på gitar, mandolin og cister, og har også jobbet mye med musikk fra andre deler av verden, og kombinerer musikalske stiler fra ulike kulturer til en eklektisk og unik lyd som har blitt hans egen.

12. nov Monoswezi

Monoswezi er et kollektiv med musikere opprinnelig fra Mozambique, Norge, Sverige og Zimbabwe med base i Norge. Med felles lidenskap for afrikansk musikktradisjon generelt, og musikk fra Zimbabwe og Mozambique spesielt, søker Monoswezi et musikalsk uttrykk der respekten for tradisjonen forenes med ulike referanser og erfaringer fra moderne vestlig musikk. Monoswezi har siden starten i 2011 utgitt 5 album.

26. nov Michael Krumins

Med sitt debut-soloalbum "Infinity", utgitt mars 2023, er den norske multi-instrumentalisten Michael Krumins’ unike, spennende blanding av kosmopolitisk verdensmusikk og atmosfærisk gitarspill i ferd med å bli realisert som aldri før. En musikalsk nomade, som har levd og spilt over deler av Europa og Afrika, denne vandrende virtuosen – tidligere medlem av Green Carnation og Nutopia – lover en levende, stilistisk mangfoldig plate og konsert!

10. des Tres Musicos

Tres Músicos er et norsk band som spesialiserer seg på Latin Amerikansk musikk. Debutplaten Camino kom ut i 2022 og viser bandets varierte repertoar som er fruktene av mangeårig studie og tolkninger av ulike stilarter som Son Jarocho (Mexico), Plena (Puerto Rico), Festejo (Peru), Son Cubano (Cuba) Candombe (Uruguay), og mange mange flere.
Musikerne Hades Hernandez ( Cuba ) Ole Andre Farstad (Norge) og Alejandro Huidobro Goya (Mexico) utgjør kjernen av Tres Músicos, og har spilt over 700 konserter i Den Kulturelle Skolesekken siden 2012

Related Posts