Tre produksjoner til Marked for musikk

Tre Baluba-produksjoner vises under Marked for musikk i Larvik, 24.-26. oktober!

Marked for musikk går av stabelen 24.-26. oktober, og i programmet finner du tre produksjoner som har kommet ut av vårt Baluba-prosjekt! Dette er:

Finn Skotten!

Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola er en Spellemann-nominert folkemusikk-duo, med et cinematisk uttrykk som snakker til kroppen, sjelen og intellektet. Lytteren tas med på en reise der det fortelles historier fra de finske skogene, svinges til hardingfele-slåtter fra Vestlandet, lyttes til skummel klezmer, og grooves til vest-afrikansk ørkenblues på elgitar, før det kulminerer i en heftig dansefest på det skotske høylandet.

Frå elektriske skogar

Frå elektriske skogar er ei framsyning bygd opp kring dialogen mellom to musikarar og to dansarar. Kvart individ bidreg med kvar sine kraftfulle uttrykk. I dialogen si ånd, er det skiftande kven som fører – og om det er musikken eller dansen. Skiljet mellom musikarar og dansarar vert brote ned med ulike verkemiddel. Musikarane tar del i rørslene og ein berøringssensitiv glødande dings gir dansarane makt til å endre musikarane sitt lydlandskap – utanfor musikarane sin kontroll.

Orisha

I denne forestillingen blir vi kjent med Orishaene, de gamle gudene som slavene tok med seg over Atlanteren, og fortsatte å dyrke da de kom til Cuba. Den afrikanske Yoruba-religionen eksisterer den dag i dag på Cuba, og er veldig populær, også blant unge. I forestillingen blir vi kjent med Orishaen for lek, for havet, for kjærligheten, for torden og rytmer, og sjefen over alle Orishaer.

Marked for musikk er Norges største visningsarena for konserter rettet mot barn og unge. I løpet av tre effektive dager kan arrangører fra kulturhus, festivaler, biblioteker og Den kulturelle skolesekken se, evaluere og finne konserter tilpasset sine unge publikummere. Det er også en viktig møteplass for bransjen, og en plass der kompetanse og erfaring deles.

Related Posts